Ventilation FTX Malmö.

Välkommen till Ventilation Malmö! Vi är ditt pålitliga ventilationsteam som skapar friska och bekväma miljöer. Vi hjälper dig med installation, underhåll och uppgradering av ventilationssystem i bostäder, kontor och industribyggnader. Fyll i formuläret nedan för en kostnadsfri offert och ta steget mot friskare luft och ökad komfort idag!

Ventilation FTX.

Vi vill uppmärksamma fördelarna med FTX-systemet för dig som överväger att installera ett mekaniskt ventilationssystem.

FTX-ventilation står för “från- och tilluftsventilation med värmeväxlare”. Detta system erbjuder en mängd fördelar, inklusive förbättrad värmeekonomi, ökad komfort och miljövänlighet jämfört med vanliga frånluftsvärmepumpar.

Även om initialkostnaden för att installera ett FTX-ventilationssystem kan vara något högre än för enklare ventilationssystem, återvinner man snabbt investeringen. Elförbrukningen i hemmet minskar avsevärt på bara några år. Detta kan innebära besparingar på flera tusen kilowattimmar per år i ett genomsnittligt hus.

Nyckeln till energibesparingen ligger i värmeväxlaren. När frisk, kall luft strömmar in i huset värms den upp av den varma luften som just då är på väg ut. Genom att återvinna värme på detta sätt minskar behovet av att använda uppvärmningselement eller kamin för att värma upp hemmet. Med FTX-ventilation undviker man också problemet med kall luft som strömmar in i huset och ännu inte blivit uppvärmd.

FTX-ventilation kräver ett kanalsystem för att transportera luft in och ut ur huset. Många hem har redan sådana kanalsystem, men om det inte finns kan vi enkelt installera dem. Kanalsystemet kräver inte mycket underhåll eftersom det inte innehåller många rörliga delar.

En annan fördel med ett FTX-ventilationssystem är att det skapar en behagligare inomhusmiljö. Genom att placera filter i ventilationssystemet kan man filtrera bort exempelvis pollen, vilket är till stor hjälp för allergiker. Istället för att ha filter vid varje fönster i hemmet räcker det med ett enda filter för hela huset.

 

Oavsett om du bygger ett nytt hus eller renoverar ett befintligt, är valet av FTX-ventilation en investering som kommer att ge dig livslång glädje. Det skapar en trivsam miljö samtidigt som du sparar pengar varje år. Dessutom ger FTX-ventilation dig friheten att välja olika värmekällor, eftersom systemet inte är beroende av en specifik typ av uppvärmning.

När du väljer att installera ett FTX-ventilationssystem är det viktigt att anlita en kvalificerad aktör för installationen. Genom att samarbeta med en erfaren ventilationsfirma kan du vara säker på att kvaliteten upprätthålls till bästa möjliga nivå utan att priset blir onödigt högt.

Du kan lita på oss! Vi har gedigna kunskaper inom FTX-ventilation och lång erfarenhet av att arbeta med ventilationssystem i villor, radhus och bostadsrättsföreningar. Kontakta oss så hjälper vi er att hitta den bästa ventilationslösningen för just er och ert hem.